Om os

Nordjysk Koi Center er den største special butik inden for havedams udstyr og Japanske Koi og vi er dem med det største lager. Vi har alt i fittings og udstyr samt hvad man ellers skal bruge til opbygning af havedammen og vi har det på lager, du skal ikke vente på det kommer hjem.

Vores mål er at give en grundig og god rådgivning i hvorledes det at have en havedam med koi i betyder for det filter setup og den økonomi der til for at få et anlæg der er så velligeholdelsesfrit og driftsikkert som muligt. Når man laver en dam til at holde Koi i skal man forventer en pris på mellem 2-5 kr pr liter vand afhængig af hvor godt og hvor energi rigtigt man ønsker sit filteranlæg skal være. 

Vi har agenturet på MR- Nishikigoi i Danmark, Sverige og Norge. MR-Nishikoigoi  er ejet at Mischa Koeilers fra Holland. Dette agentur betyder vi selv importere samt rejser til Japan hver år og håndplukker vores Koi til butikken samt kunder og andre Koi forhandlere.  Vi besøger hvert op mod 100 Avlere i det Nagaoka samt det sydlige Japan. Vi kæber kun fra avlere der løbende teskte for KHV samt alle avlere dokumentere de er testet og godkendt af de Japanske myndigheder inden de sendes ud af Japan og til Danmark. Når vores Koi ankommer til Danmark kommer Koierne direkte i karantæne i 22 dage hvor fiskene stress testes og efter endt karantæne sendes Koi prøver til Fødevarestyrelsen (DTU AQUA) for at blive testet for følgende:

KHV Koi Herpes Virus real-time PCR (qPCR)

SVCV (Karpens forårsviræmi virus) ved RT-PCR. Og disse er altid visuelle i butikken. Når Koierne er godkendt at DTU sætte de til salg.

Hvis du ønsker adgang til www.MR-Nishikigoi.com så klik på link oppe teksten og opret dig og så vil du modtaget en login hvor så priser med videre vil være synlige. Og vedr bestilling så tag kontakt da der kan være forkellelige elementer og omkostning der skal tages højde for og disse kan variere fra år til år.

Vi har agenturet på DVS Filter Tecniks produkter i Danmark og alle der produkter kan ses i vores webshop.

 

Det er muligt som privat at komme med til Japan og dermed få muligheden for at opleve et fantastisk land med nogle fantastiske mennesker men ikke mindst at et udvalg og en kvalitet i koi verden som kun og alene findes i Japan. Oplev kulturen og den spændende mad og storslået natur der er, specielt om vinteren hvor vi er derovre.

Hvis du ønsker at høre mere vedr indkøbs tur til Japan så kontakt os men husk du SKAL være medlem for at komme med.

Mvh Lars

Om os

Nordjysk Koi Center blev en realitet da jeg selv for år tilbage skulle lave min egen dam med Koier.

Jeg søgte hjælp og købte filter samt pumpe mv baseret på råd fra (unavngiven) forretning og da min dam endelig var klar til start så alt ganske fint ud.

Men efter godt 3 uger begyndte den at blive lidt uklar, og efter godt 6 uger kunne jeg kun se ca 25 cm ned i vandet til min store ærgelse. Så var gode råd dyre. Jeg kontaktede (unavngiven) butik hvor jeg havde købt mit udstyr for at klage min nød ! der var ingen hjælp at hente.

Så besluttede jeg mig for at kigge på nettet, og fandt via Dansk Koiklub frem til en Kurt Sørensen i Brønderslev.

Jeg kontaktede Kurt og spurgte om han ville hjælpe mig da jeg allerede efter ganske få minutters samtale med ham i telefonen, godt kunne mærke at han vidste en hel del om havedamme samt filter og det der skulle til for at de kære Koier har de optimalt samt at jeg så også skulle kunne se dem.

Så Kurt kom på besøg og desværre bekræftede han mine bange forventninger, nemlig at det jeg havde købt var slet ikke deminsioneret til den størrelse dam jeg havde, selv om (unavngiven) butik forsikrede mig om at det jeg havde købt var alt rigeligt til at køre og rense mit vand.

Så Kurt måtte desværre konstatere at jeg havde “spildt” 22.000.- kroner. Jeg bad ham beskrive hvad jeg så skulle have af udstyr, og som sagt så gjort, hvilket resulterede i en ny investereing på ca 65.000.-

Så kørte dammen endelig og min Koier var glade og de voksede ! og det ved jeg, for nu kunne jeg faktisk også se dem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Da hele denne process endelig var færdig, konkluderede jeg overfor Kurt at jeg syntes det var frustrende at der ikke mulighed for den fornødne rådgivning samt vejledning og udvalg af udstyr her i det Nordjyske, hvilket han var enig i, og derfor blev vi ening om at gøre noget ved det, så det resulterede i tilblivelsen af Nordjysk Koi Center. Og det vi har sandelig ikke fortrudt..

Da hele denne process endelig var færdig, konkluderede jeg overfor Kurt at jeg syntes det var frustrende at der ikke mulighed for den fornødne rådgivning samt vejledning og udvalg af udstyr her i det Nordjyske, hvilket han var enig i, og derfor blev vi ening om at gøre noget ved det, så det resulterede i tilblivelsen af Nordjysk Koi Center. Og det vi har sandelig ikke fortrudt..

Vi er nu igang med vores 1. rigtige år og starten har været dejlig. Vi syntes vi er blevet modtaget rigtig godt at Nordjyderne og vi har fået rigtig mange gode og rare kunder og det glæder os utrolig meget.

Vores gode start har betydet at vi nu tager et stort og investeringsmæssigt tung skrit, nemlig at vi har købt en stor Landejendom kun 3 km fra vores nuværende lokation. Der begynder vi ny opbygningen af Nordjyllands største Koi og havedams center hvor alt bliver inden døre og meget større. Vi etablere en helt ny stor og professionel karatæne afdeling. Vi udvider vores vare sortiment med havedams planter samt planter til haven med et Japansk isslet, samt vi kommer til at føre havemøbler samt diverse skulpture i sten mv til haven.

Så vi vil løbende ligge billeder at den store ombygning vi nu påbegynder ind på hjemmesiden således I kan følge med i hvorledes det nye Center udvikler sig. Og vi holder kæmpe åbning i foråret 2012, da vi har besluttet at gøre sæsonen færdig på Søhusevej 4 i Vestbjerg.

Mvh Lars

Navn

Navn

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.